Для використання бронежилету не обов'язково служити в органах внутрішніх справ чи бути бійцем Нацгвардії. Таке екіпірування, як засіб споживчого захисту, має завдання - захищати від вогнепальних та осколкових поранень, а також від ураження холодною зброєю. Тому бронежилети носять співробітники інкасаторської та охоронної служб та навіть на публічних заходах (наприклад, громадсько-політичні діячі), представники преси. Від того, наскільки грамотно підібраний бронежилет, залежить успішність результату.

Бронежилет 4 класу

Критерії вибору бронежилету

Якщо ви хочете купити дійсно ефективний бронежилет, перед його купівлею дайте відповідь на такі питання:

  • від якої зброї має бути захист;
  • які частини тіла необхідно захистити;
  • як будете носити бронежилет — поверх основного одягу чи під ним;
  • скільки годин поспіль маєте його носити;
  • який розмір вам підходить.

У нашому магазині ви можете купити бронежилети зовнішнього носіння.

Це напівжорстка та жорстка броня, що вважається професійною. Бронежилет зовнішнього носіння складається з основи, в ролі якої виступає кевлар або його аналоги, і жорстких елементів у вигляді плиток.

Бронежилет HAP-IV (4 клас захисту)

Матеріал, який для цього використовується:

  • пресований надвисокомолекулярний поліетилен;
  • корунд;
  • пластик;
  • кераміка;
  • титановий метал;
  • сплави алюмінію та ін.

Може здатися, що пластикові та керамічні панелі не впораються з поставленим завданням, проте це не так. Сучасні пластик та кераміка не поступаються металу за рівнем захисту, і, до того ж, вони набагато легші, завдяки чому не ускладнюють екіпірування. Наприклад, бронежилет 4 класу може мати вагу близько 6 кг, тоді як бронежилет із сталевими пластинами аналогічного класу становить 10-11 кг.

Вся бронестійка конструкція прихована всередині зовнішнього чохла. Можна сказати, що він створений за принципом накидки-пончо, що складається зі спинної та грудної частин, з'єднаних між собою ременями в області плечей та пояса.

«Чохольні» матеріали для бронежилетів мають водонепроникність, стійкість до стирання, забруднення та вплив сонячних променів. Вони можуть бути однотонними або з камуфляжним принтом.

Як вибрати бронежилет?

Яким бронежилетам надати перевагу - іноземного виробництва чи вітчизняного? Вітчизняні вироби випускаються відповідно до ДСТУ, затвердженого на державному рівні. Сьогодні досягнення українських розробників зробили великий крок вперед. Була створена бронепластина, яка не має аналогів у світі: вона витримує вплив куль, випущених з пістолета ПМ, автомата АК та гвинтівки СПД.

Бронежилет 5 класу захисту, 17 кг (чорний)

Проте і перевірені часом зарубіжні виробники теж варті уваги. Наприклад, американська фірма з виготовлення бронежилетів USARMOR має великий досвід роботи на ринку захисної амуніції. Вся продукція компанії проходить випробування згідно з вимогами Національного інституту юстиції (NIJ) та має відповідні сертифікати. Вибираючи американський бронежилет, варто лише враховувати різницю у класифікації.

І наостанок - важливо.

У жодному разі не можна випробувавати бронежилет після покупки. По-перше, цим слабшають його захисні властивості, а, по-друге, можна отримати серйозні травми через власну дурість. Довіряйте людям, які добре знайомі з такими речами. Ми завжди допоможемо вам правильно вибрати бронезахист, телефонуйте нам за вказаними телефонами на сайті.